Powerbank opladen

Zo werkt het

Voorop staat dat een powerbank ideaal is om één of meerdere apparaten op te laden. Urenlange vluchten zijn zo overbrugd met je e-reader, maar ook thuis op de bank is het wel zo fijn als je een spelletje kan blijven spelen op je bijna lege tablet. Toch komt er ooit een moment dat ook je powerbank leeg is. De horror. Hoe je ‘m zo snel en goed mogelijk weer oplaadt lees je hieronder.

Deze powerbanks gaan urenlang mee

Portable powerbank B10A Portable powerbank B10A

Portable powerbank B10A

Soms wil je én je powerbank herladen én je smartphone of een ander apparaat opladen. Kan! Deze powerbank heeft twee USB-poorten en is voorbereid op ‘pass through charging’. Veiligheid boven alles. Deze 10.000mAh powerbank bezit ruimschoots voldoende vermogen om maar liefst viermaal je smartphone op te laden. Toch is hij met zijn 237 gram verrassend licht. 

Portable powerbank MP15MA Portable powerbank MP15MA

Portable powerbank MP15MA

Deze powerbank heeft maar liefst 15000mAh vermogen, toereikend om zesmaal je smartphone op te laden. Ondanks zijn power is hij geen blok aan je been. Minder dan dertien centimeter lang, zeven centimeter breed en nog geen twee centimeter hoog. Je laat hem dus gemakkelijk in je broekzak, binnenzak of handtas verdwijnen. 

Portable Powerbank B20A Portable Powerbank B20A

Portable powerbank B20A

De 20.000 mAh powerbank van GP behoort tot deze zwaardere categorie. Om een indruk te krijgen: vol bezit hij voldoende ‘juice’ om achtmaal een smartphone op te laden (gebaseerd op een iPhone bij gemiddeld gebruik). Ook op andere fronten presteert deze powerbank bepaald niet zuinig. Zo is hij uitgerust met twee USB-poorten en ‘pass through charging’.

Drie factoren bij het laden van je powerbank

Een PowerBank laad je op met een USB laadkabel en in de nieuwste gevallen met een USB type C kabel. Hoe snel je PowerBank is opgeladen hangt af van drie factoren: de capaciteit van de PowerBank (mAh), de laadsnelheid uitgedrukt in ampère (A) en de voeding (adapter + kabel).

Capaciteit

Elk apparaat heeft een aantal mAh (capaciteit) nodig om te worden opgeladen. Dit getal drukt uit hoelang (in uren) de batterij een bepaalde stroom (mA) kan geven. Vergelijk het met een tank benzine. Hoe hoger het aantal liters dat in de tank past, hoe verder de auto kan rijden. Hoe hoger het aantal mAh, hoe meer stroom de powerbank kan geven aan je apparaat. Maar ook… Hoe hoger de capaciteit, hoe langer het duurt voordat de PowerBank is opgeladen.

Laadsnelheid

De laadsnelheid wordt uitgedrukt in ampère. Bij de specificaties op je PowerBank zie je altijd een getal met daarachter een A’tje. Hoe hoger dat getalletje, hoe meer energie hij kan opnemen. Een PowerBank met 2A input laadt dus sneller op dan eentje met 1A.

Voeding

Bij PowerBanks wordt eigenlijk nooit een adapter geleverd. Toch laad je via een adapter je PowerBank sneller op dan via je laptop of computer. De meeste PowerBanks met een lage capaciteit (mAh) hebben een laadstroom van 1 ampère. Zwaardere PowerBanks vragen om 2 ampère of meer. Het is dus handig om een adapter te kiezen die de maximale laadstroom die een PowerBank nodig heeft ook kan leveren. De meeste PowerBanks zijn overigens gewoon op te laden met een lichtere adapter van bijvoorbeeld 1 ampère. Maar dan duurt het laadproces langer.


Tip van onze productmanager:
''Geen zin om een nieuwe adapter aan te schaffen? De adapter van je tablet laad sneller dan de adapter van je mobiele telefoon.''

Powerbank opladen Powerbank opladen

Powerbank opladen met USB C

USB type C is een multifunctionele USB aansluiting met de nodige voordelen:

  1. Je laadt en ontlaadt 50% sneller dan met de reguliere USB aansluiting. 
  2. Het is nog steeds mogelijk te laden met een Micro USB kabel. Als je geen zin hebt om twee kabels mee te nemen is het dus mogelijk de micro USB kabel te gebruiken. Hou er wel rekening mee dat opladen dan minder snel gaat.
  3. De aansluiting is ondersteboven in te pluggen. Geen gedoe meer met het koppelen van je laders of accessoires.


Meteen een USB type C adapter aanschaffen? Kies dan voor de deze adapter. Met deze lader is een PowerBank van 10.000 mAh binnen vijf uur opgeladen. Normaliter duurt dat 8 uur. De CB16 USB C naar USB C kabel past daar perfect bij.

Powerbank opladen op kantoor en in de auto

Charge met adapter Charge met adapter

Opladen met een adapter

De meeste powerbanks worden geleverd met een korte kabel. Dat is handig wanneer je onderweg bent, zodat je geen gedoe hebt met een lange kabel. Maar ben je thuis en wil je je powerbank opladen, dan is een langere kabel gewenst om hem van stopcontact naar een tafeltje te leiden. De CB22 is een twee meter lange data- en laadkabel. Kies er een adapter bij met meerdere uitgangen, zoals de WA42, en je bent helemaal compleet. 

Opladen in auto Opladen in auto

Opladen in de auto

Ben je vaak onderweg met de auto? Bijvoorbeeld omdat je voor werk regelmatig lange afstanden rijdt of omdat je beste vriend niet op fietsafstand van je af woont? Dan is het ideaal om je powerbank even onderweg op te laden. De CC51 is een USB type C adapter die je in de sigaretten aansteker stopt. Binnen no time is je powerbank weer opgeladen. Meerdere USB poorten nodig? Kies dan voor de CC61 adapter voor in de auto.

Powerbank in het vliegtuig Powerbank in het vliegtuig
Compact formaat

Compact formaat

De powerbanks van GP zijn er in verschillende handige formaten zodat je ze eenvoudig mee op reis neemt. Perfect voor in je broekzak, rugzak en koffer.

Veiligheid

Veiligheid

Alle powerbanks zijn beschermd tegen oververhitting, kortsluiting en overladen. Zo schakelen ze uit bij een poging tot herladen met een inadequaat voltage.

Volledig assortiment

Compleet assoritment

Er is voor iedereen wat wils: van een compacte powerbank voor een zacht prijsje, tot een grote jongen waarmee je meerdere apparaten tegelijkertijd kunt opladen.

Search engine powered by ElasticSuite