Alles over oplaadbare batterijen

Oplaadbare batterijen komen voor in allerlei soorten en maten. Door verbeterde technologieën en geringe zelfontlading, zijn de oplaadbare batterijen van nu uitermate geschikt voor een groot aantal apparaten. Van afstandsbediening tot flitser.

Verschillende oplaadbare batterijen

Oplaadbare batterijen game controller

NiMH (Nikkel metaalhydride)

Oplaadbare batterijen hebben een lange levensduur, zijn milieuvriendelijker en ideaal voor apparaten die je vaak gebruikt. Perfect voor je zaklamp, game controller of zakcomputer. Onze ReCyko+ batterijen zijn direct na aanschaf te gebruiken. Daarnaast behouden ze langer hun energie.

Lithium Ion batterijen stabilizer

Lithium 18650 oplaadbaar

De Lithium-Ion 18650 batterij is een krachtige oplaadbare batterij. Deze batterij wordt veel gebruikt in gereedschap, gimbals en laserpennen. Tip: vanwege deze andere technologie heb je voor deze oplaadbare batterij een oplader nodig die geschikt is voor Lithium Ion batterijen. 

Oplaadbare batterijen afstandsbediening

Het complete assortiment

In ons assortiment vind je batterijen in verschillende soorten en groottes: van alkaline tot oplaadbaar, van knoopcel tot penlite. Er is altijd een batterij beschikbaar voor jouw apparaat.  

De optimale oplaadbare batterij

Gebruik en levensduur

Traditionele oplaadbare batterijen verliezen hun lading als je ze een weekje niet gebruikt. Daarnaast moeten ze eerst opgeladen worden als je ze nieuw uit de verpakking haalt. Met onze oplaadbare batterijen heb je beiden problemen niet. Ze hebben een lage zelfontlading en verbeterde opslagprestatie.  Elke batterij is al voorgeladen op het moment dat ze uit de fabriek komen.

Ook wat betreft de levensduur zijn de oplaadbare batterijen van GP een aanrader. De officiële levensduur van een oplaadbare batterij (NiMH, Li-Ion) wordt gedefinieerd als het aantal volledige laad- en ontlaadcycli die een batterij kan uitvoeren tot het moment dat slechts nog 80% van de nominale capaciteit na volladen kan worden bereikt.

Uiteraard kan daarna de batterij zonder problemen nog verder in de applicatie worden ingezet, maar de beschikbare capaciteit zal per cyclus verder blijven afnemen.

Overstappen op oplaadbare batterijen

Veel gebruik maken van oplaadbare batterijen? Goed idee! Meestal kunnen oplaadbare batterijen je alkaline batterij prima vervangen. De nominale spanning van een alkaline batterij is 1,5V. Zodra de batterij begint te ontladen, neemt de spanning af. Gedurende het hele ontlaadproces is de gemiddelde output van een alkalinebatterij 1,2 V, vergelijkbaar met de uitvoer van een oplaadbare batterij. Het belangrijkste verschil is dat de uitgang van een alkaline batterij begint bij 1,5 V en eindigt onder 1,0 V, terwijl oplaadbare batterijen over het algemeen een gemiddelde output van 1,2 V behouden.

Tips voor opladen en ontladen van oplaadbare batterijen

  • Tip 1: stop geen verschillende batterijen (van verschillende merken en capaciteiten) tegelijkertijd in dezelfde lader, tenzij je een lader hebt met separate laadsloten. Het mengen van oude en nieuwe batterijen, van verschillende capaciteiten of andere chemische structuren doet je batterijen geen goed.
  • Tip 2: wanneer je batterijen een langere tijd niet gebruikt, adviseren wij om de batterijen tussendoor een keer op te laden om zo de optimale conditie van de batterij te behouden. 
  • Tip 3: als je een apparaat een langere tijd niet gebruikt is het raadzaam de batterij eruit te halen. Dit om te voorkomen dat je batterij te ver ontlaadt. 


Ben je benieuwd hoelang oplaadbare batterijen mee gaan? Check dan dit artikel. 

Oplaadbare batterijen

Batterijladers

Het complete assortiment

In ons assoritment vind je diverse soorten opladers voor jouw batterijen. Van een Lithium-Ion lader tot een snellader voor NiMH batterijen en een universele lader waar allerlei verschillende groottes batterijen in passen. Er is een laadoplossing voor elke batterij. 

Voorkom kortsluiting

Wanneer een batterij in contact komt met elektrisch geleidende materialen zoals sleutels kan de temperatuur en de interne druk van de batterij verhogen. Hierdoor ontstaat lekkage. Om kortsluiting te voorkomen is het verstandig geen geladen en niet verpakte batterijen samen met geleidende materialen te vervoeren of op te bergen.

Milieuvriendelijk

Milieuvriendelijk

Oplaadbare batterijen zijn praktischer dan eenmalige batterijen. Waar eenmalige batterijen één keer mee gaan is een oplaadbare batterij tot honderden keren te gebruiken. 

Kostenbesparend

Kostenbesparend

Het is waar dat je voor een oplaadbare batterij meer geld betaalt. Echter is het een kostenbesparende investering, aangezien je een oplaadbare batterij vaker gebruikt. 

Ecologisch

Assortiment

In ons assortiment vind je een oplaadbare batterij voor een uitgebreid scala aan apparaten. Van draadloze telefoons tot afstandsbedieningen en camera's.

Search engine powered by ElasticSuite