Hoe lang gaan oplaadbare batterijen mee?

Oplaadbare batterijen zijn onze specialiteit. In het artikel 'Alles over oplaadbare batterijen' las je al over het gebruik, de levensduur en de overstap naar oplaadbare batterijen. Hieronder lees je hoelang een oplaadbare batterij meegaat, hoe vaak je ze kunt opladen en hoelang het duurt voordat je batterijen hebt opgeladen.

 

Hoe lang een oplaadbare batterij meegaat

Om erachter te komen hoe lang een batterij meegaat dien je rekening te houden met drie aspecten:

  • Het apparaat waar de batterij in gaat
  • De gebruiksduur van het apparaat
  • De capaciteit van de batterij

Hoe hoger de capaciteit van een batterij, hoe langer de batterij meegaat in een apparaat. Houd er dus wel rekening mee dat als jouw apparaat veel energie nodig heeft, een batterij dus korter mee zal gaan dan een apparaat wat dat niet heeft.

Hoe vaak je een batterij kunt opladen

Hoe vaak je een batterij kunt opladen, ligt aan het soort oplaadbare batterij. De aantallen variëren van 300 tot 1500 keer.

Welke batterijen zijn het beste?

Om erachter te komen welke batterij het beste is voor jou, kijk je naast de capaciteit ook naar het apparaat dat je gebruikt. Stem de batterij af op de energiebehoefte van je apparaat. Dit doe je door te checken of het apparaat een hoog, normaal of laag energieverbruik heeft. Op basis daarvan maak je uiteindelijk je keuze. 

Een aantal voorbeelden op een rij

  • Laag energieverbruik: klok en afstandsbediening
  • Middelmatig energieverbruik: draadloze muis en toetsenbord
  • Hoog energieverbruik: flitsers en fototoestellen
recyko+

ReCyko

De ReCyko range bevat alle formaten batterijen (AAA, AA, C, D en 9V) waardoor ze geschikt zijn voor elk type apparaat: van simpel kinderspeelgoed tot intensief gebruik van een game controller. Alle batterijen hebben verder een zeer lage zelfontlading en zijn zelfs één jaar na opladen nog zeer krachtig (tot 500x opladen) en direct klaar voor gebruik.

recyko+pro

ReCyko Pro

Speciaal voor de echte heavy users en meer professionele gebruikers van oplaadbare batterijen introduceert GP de ReCyko Pro range. Deze nieuwe generatie. AA en AAA batterijen biedt de perfecte mix van een krachtige batterij, lange levensduur (1500 keer oplaadbaar!) en altijd volle batterijen als ze nodig zijn.

lithium-ion

Lithium-Ion

De Lithium-Ion 18650 batterij is een krachtige oplaadbare batterij met een lange levensduur. Deze batterij levert veel power en functioneert perfect in krachtige zaklampen, gereedschap, gimbals, stabilizers, draadloze deurbellen en laserpennen.

Batterijen opladen, hoe lang duurt dat?

Per batterij en batterijlader verschilt het hoe lang het duurt om ze op te laden.

  • Wanneer het je doel is een batterij razendsnel te laden, biedt een snellader uitkomst. Laden via zo'n lader duurt zo'n 3 tot 4 uur, afhankelijk van de batterij zelf. 
  • Een traditionele lader neemt iets meer tijd in beslag om batterijen volledig op te laden. Gemiddeld 8 tot 16 uur. Wederom afhankelijk van de batterij.
  • Wil je een lithium-ion batterij opladen, dan duurt dit zo’n 4 á 5. De GP li-ion lader is geschikt voor batterijformaten van 10440 tot 26650. Een 2600mAh batterij is opgeladen in 4 uur, een 3350mAh batterij heeft niet meer dan 5 uur nodig.
Milieuvriendelijk

Milieuvriendelijk

Oplaadbare batterijen zijn praktischer dan eenmalige batterijen. Waar eenmalige batterijen één keer mee gaan is een oplaadbare batterij tot honderden keren te gebruiken. 

Kostenbesparend

Kostenbesparend

Het is waar dat je voor een oplaadbare batterij meer geld betaalt. Echter is het een kostenbesparende investering, aangezien je een oplaadbare batterij vaker gebruikt.

Assortiment

Assortiment

In ons assortiment vind je een oplaadbare batterij voor een uitgebreid scala aan apparaten. Van draadloze telefoons tot afstandsbedieningen en camera's.

Search engine powered by ElasticSuite