• Voor 15.00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 30,-
  • Vragen? Chat met ons of stuur een mail!
  • Gemiddeld een 10

Powerbank in het vliegtuig? Dit is wat je moet weten

Een powerbank mee op reis, ideaal. Je laadt één of meerdere apparaten op zonder dat je een stopcontact nodig hebt en tijdens een lange vlucht blijf je lekker doorlezen op je e-reader. Maar als je een powerbank meeneemt in het vliegtuig zijn er een aantal regels waar je aan moet voldoen. Hoe zit dat ook alweer?

Powerbanks die zeker mee mogen: 

- De TravoSafe

- De ChargeAnyway

- 3C15A powerbank

1C10AA powerbank

- FP05M powerbank


Powerbank-in-vliegtuig Powerbank-in-vliegtuig
Powerbank-in-vliegtuig Powerbank-in-vliegtuig

Powerbank in je handbagage

Een algemene regel voor powerbanks in het vliegtuig is dat je maximaal 100 wh oftewel 27 000 mAh in totaal aan powerbanks mee mag nemen in je handbagage. Of je er nu één of drie meeneemt, het aantal mAh mag niet hoger zijn.

Tip van onze productmanager: 

''Haal je powerbank, net als andere elektronica, alvast uit je handbagage voordat je 'm op de band legt bij de security. Zo is de kans kleiner dat je handbagage volledig open wordt gemaakt.''

Powerbank in je ruimbagage

Omdat powerbanks lithium bevatten (een brand- en explosiegevaarlijke stof) mogen ze niet mee in de ruimbagage oftewel de bagage die je incheckt. De TravoSafe is een veilige powerbank aangedreven door ReCyko+ Nickel Metal Hydride (NiMH) oplaadbare batterijen. Het veilige alternatief voor Lithium. De TravoSafe voldoet aan de IATA ‘Dangerous Goods Regulations’ regelgeving en is veilig voor check-in en handbagage. Ideaal dus als je een powerbank mee wil nemen in je koffer.

Powerbank-in-vliegtuig Powerbank-in-vliegtuig
Powerbank-in-vliegtuig-ratinglabel Powerbank-in-vliegtuig-ratinglabel

Check het ratinglabel van je powerbank

Elke batterij heeft een bepaalde capaciteit (mAh). Vergelijk het met een tank benzine. Hoe hoger het aantal liters dat in de tank past, hoe verder de auto kan rijden. Hoe hoger het aantal mAh, hoe meer stroom de powerbank kan geven aan je apparaat. Op elke PowerBank zit een ratinglabel die de specificaties weergeeft en waar je dus ziet hoeveel mAh er in je PowerBank zit.

Tip van onze productmanager: 

''Zorg er altijd voor dat het ratinglabel goed leesbaar is. Anders kan het zomaar zijn dat je PowerBank niet mee aan boord van het vliegtuig mag.''

Lange vluchten overleef je met deze PowerBanks

Heb je een lange vlucht voor de boeg? Dan wil je een powerbank mee in het vliegtuig die lang mee gaat. De 1C10AA powerbank is dan ideaal. Dankzij zijn hoge capaciteit kun je één keer je tablet of vier keer je smartphone opladen. Ben jij een echte energiejunkie? Kies dan voor de 3C15A powerbank. Hier zitten meerdere USB uitgangen op waardoor je zonder netstroom je e-reader én digitale camera op kunt laden. In totaal laad je twee keer je tablet op of acht keer je smartphone.

Wil je een alles in één oplossing? Kies dan voor de ChargeAnywayDe GP Charge Anyway is een batterijlader en powerbank in één. Apparaten opladen werkt eenvoudig via een USB poort. Handig, want je hebt geen stopcontact meer nodig zodra je batterijen wilt herladen voor je muis, zaklamp, flitser en ga zo maar door. Vlucht gepland? Dan gebruik de ChargeAnyway als powerbank. Met zijn compacte afmetingen gemakkelijk mee te nemen in binnenzak, handtas of rugzak. Een vlucht gepland? Vervoer in zowel je check-in als handbagage is veilig en toegestaan met de lithiumvrije ReCyko+ NiMH oplaadbare batterijen. Geen zin, tijd of gelegenheid om op te laden? Neem eenmalige alkaline batterijen voor direct gebruik. 

alt

Compact formaat

Er zijn powerbanks in verschillende handige formaten. Perfect voor in je broekzak, rugzak of koffer. 

alt

Veiligheid

Alle powerbanks zijn beschermd tegen oververhitting, kortsluiting en overladen. Zo schakelen ze uit bij een poging tot tot herladen met een inadequaat voltage.

alt

Compleet assortiment

Er zit voor iedereen wel wat bij: van compacte powerbank voor een klein prijsje tot een grote jongen waarmee je meerdere devices tegelijk kunt opladen.