• Voor 15.00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 30,-
  • Vragen? Chat met ons of stuur een mail!
  • Gemiddeld een 10

De ideale buitenlamp met schemersensor

Thuiskomen in het donker kan soms lastig zijn. Vooral als je het slot van je poort niet goed ziet, als je de sleutelbos niet kunt vinden of als een steentje over het hoofd ziet onderweg naar je voordeur. En wat dacht je van het onveilige gevoel als je dat donkere gangetje in moet naar de achterdeur? Een buitenlamp met schemersensor brengt uitkomst. 

SafeGuard
SafeGuard op zonne-energie

buitenlamp-met-schemersensor buitenlamp-met-schemersensor
SafeGuard 4.1

Bewegingssensor of schemerssensor?

Koop ik een lamp met een schemersensor of een lamp met een bewegingssensor? Bij het maken van de keuze is het goed om je bewust te zijn van het verschil.

- De bewegingssensor detecteert warmte en bewegingen. Een lamp met een bewegingssensor werkt alleen in het donker. Bij daglicht is het namelijk niet mogelijk signalen optimaal op te vangen.

- Een schemersensor stel je van tevoren in. Als het in de winter eerder donker wordt is het wel zo prettig als er een lamp bijvoorbeeld de oprit verlicht.  

Uiteraard bestaan er buitenlampen met zowel een schemer- als bewegingssensor. Denk aan de SafeGuard 3.1 (met één schijnwerper) en de SafeGuard 4.1 (met twee schijnwerpers).

Ontdek de SafeGuards

SafeGuards zijn dus buitenlampen met schemer- en bewegingssensoren. De buitenlampen zijn uitgerust met een PIR sensor. PIR staat voor passive infra red en is Engels voor een huis-tuin-en-keuken infraroodgevoelige diode. Een sensor geeft meer stroom af zodra er infrarode straling op valt. Mensen, dieren en auto’s zenden infrarode straling uit. Toch wil je niet dat je lamp een uur brandt omdat je net je auto (met warme motor) voor de deur hebt geparkeerd. Daarom is er in sensorlampen vaak een ‘traliewerk’ gebouwd die het onderscheid maakt.

De SafeGuards hebben een ingebouwde bewegingssensor die je in elke richting kan draaien. Zodra er beweging geregistreerd wordt blijft de lamp 10 seconden aan. Met de draaischakelaar bepaal je de gevoeligheid van de sensor en kies je dus vanaf welke lichtinval de lamp aan gaat.

alt

Gemakkelijk te monteren

Geen rompslomp of uitgebreide handleidingen. Alle SafeGuards monteer je binnen een handomdraai.

alt

Waterbestendig

Regen, sneeuw en wind? Geen enkel probleem. Deze buitenlampen slaan zich er moeiteloos doorheen. 

alt

Draadloos

Alle SafeGuards zijn draadloos. Ze werken namelijk op batterijen. De SafeGuard Hybrids werken op zonne-energie met batterijen als back-up.