• Voor 15.00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 30,-
  • Vragen? Chat met ons of stuur een mail!
  • Gemiddeld een 10

Buitenlamp met bewegingssensor op zonne energie

Niet iedereen heeft goede ervaring met lampen op zonne-energie. Vooral als er een lange periode weinig zonlicht is wil het nog weleens misgaan. De SafeGuard Hybrid is een buitenlamp met bewegingssensor op zonne energie die je niet in de steek laat. Altijd stroom, waterbestendig en draadloos. Hij is er in twee varianten: 

- Waarom beginnen aan tuinverlichting op zonne energie?
- De SafeGuard Hybrid 3.1
- De SafeGuard Hybrid 4.1
- SafeGuard monteren

buitenlamp-bewegingssensor-zonne-energie buitenlamp-bewegingssensor-zonne-energie

Waarom beginnen aan tuinverlichting op zonne energie?

Thuiskomen in het donker brengt uitdagingen met zich mee. Je grabbelt je een ongeluk naar je sleutels en het slot van de voordeur of poort is bijna niet te zien. Onderweg moet je ook nog opletten dat je niet struikelt over een steen en laten we het onveilige gevoel in het donker niet vergeten… Kortom, verlichting is wel zo prettig. De buitenlamp met bewegingssensor op zonne energie is een uitstekende keuze. 

SafeGuard Hybrids zijn uitgerust met een luxe zonnepaneel dat energie doorvoert naar een oplaadbare batterij. Die batterij slaat energie op zodat als de zon niet schijnt de lamp blijft werken. Zelfs bij slecht weer heeft de Safeguard hybrid na 3 uur licht genoeg om 1 week te blijven draaien.Mocht het voorkomen dat er een extreem lange periode geen zon schijnt, zijn er drie back-up alkaline batterijen die het automatisch overnemen. 

De SafeGuard Hybrid 3.1

Verlichting van donkere hoeken en paden verhoogt niet alleen het leefcomfort, maar houdt ook ongewenste gasten op afstand. De eerste buitenlamp met bewegingssensor op zonne energie is de SafeGuard Hybrid 3.1. De ingebouwde bewegingssensor, die evenals de spot in elke gewenste richting kan worden gedraaid, registreert elke beweging en activeert de lamp gedurende tien seconden (130 lumen). 

Model RF3.1 heeft een draaischakelaar om de gevoeligheid van de sensor nauwkeurig in te stellen. Van ‘maantje’ (uitsluitend detecteren bij duister) tot aan ‘zonnetje’ (ook detecteren bij daglicht) en alle gradaties ertussenin. Drie alkaline batterijen van type C volstaan voor langdurig gebruik. Maar liefst 600 dagen bij vijf detecties per dag. 

buitenlamp-bewegingssensor-zonne-energie buitenlamp-bewegingssensor-zonne-energie
buitenlamp-bewegingssensor-zonne-energie buitenlamp-bewegingssensor-zonne-energie

De SafeGuard Hybrid 4.1

De tweede variant van de buitenlamp met bewegingssensor op zonne energie is de SafeGuard Hybrid 4.1. Uitgerust met twee schijnwerpers en twee krachtbronnen is de hij het toonbeeld van zekerheid en veiligheid. De oplaadbare batterij wordt via de zonnecollector gevoed met daglicht. Het stroomverbruik is laag, want de eenmalige batterijen worden pas aangesproken zodra de oplaadbare batterij te weinig vermogen levert. Dit kan voorkomen als er een langere periode weinig licht is en de lamp vaker zeer regelmatig aan gaat.  

De lichtopbrengst van deze spatwaterdichte LED-schijnwerpers bedraagt 260 lumen. Ruimschoots voldoende om iedere donkere hoek in huis of buitenshuis te verlichten. De ingebouwde sensor registreert elke beweging en activeert de schijnwerpers gedurende tien seconden. Een volledig opgeladen batterij is goed voor tien detecties per dag gedurende 100 dagen. De bijgeleverde alkaline batterijen gaan 300 dagen mee bij tien detecties per dag. 

Monteer de buitenlamp met bewegingssensor op zonne energie in een handomdraai

Beide SafeGuards zijn draadloos en laten zich in een handomdraai bevestigen. Er zitten schroeven bijgeleverd voor als je de lamp aan je pergola, schutting of poort wilt hangen. Liever niet boren? Dan zit er ook een beugel bijgeleverd waarmee je de lamp gemakkelijk aan een paal of schutting monteert. Een fijn weetje: de beugel is zowel horizontaal als verticaal te bevestigen. 

alt

Zekerheid en veiligheid

Buitenverlichting die werkt op zonne energie met alkaline batterijen als back-up. Na slechts drie zonuren bevat de batterij genoeg energie voor één maand lang verlichting.

alt

Gemakkelijk te monteren

De spots zijn draadloos en laten zich in een oogwenk bevestigen met enkele schroeven of de bijgeleverde beugel. 

alt

Alle weersomstandigheden

De SafeGuards zijn bestand tegen regen, wind en sneeuw (IP55 rating). Geen enkel probleem dus als de lamp in de winter buiten hangt.